Second Life op een tablet

mei 6, 2017 Ongecategoriseerd
Second life revival op tablet

Soms denk ik wel eens, als Second Life ook op een tablet was geweest, dan was het niet zo’n stille dood gestorven. Ik denk dat door de nieuwe technologie er ook meer jongeren op waren gegaan.

Maar dit is de tijd waarin we leven, alles gaat snel en je moet alles delen. Wie heeft er nog tijd voor een heel extra leven? Dan zit er niet vaak meer in. En onderweg of even op de bank doen mensen dat nu toch nog vaak wel.

Het programma had denk ik de pech dat het net in een overgangsfase zat. Was het voor meer devices geschikt gemaakt, dan had het een grotere kans van slagen. Maar in die tijd had je nog niet het meenemen van je mobiel om telkens online even te checken terwijl je onderweg was. Laat staan de mogelijkheden om te interacteren in de wereld met alle andere spelers en de objecten te editen.

Het is ook wel weer een leermoment geweest. Iets waar andere sim programma’s op voort kunnen borduren. Iets wat je mee zult nemen en meer zult zien in elk volgend spel wat hierna wordt uitgebracht.

Je hebt nu ondertussen wel Lumiya en SLgo. Maar het is denk ik toch too little too late en geen mogelijkheid meer om te herstellen van deze teruggang in gebruikers. Het aantal downloads van deze apps daalt ook dramatisch en er lijkt geen herstel meer in de pijplijn te zitten.

Wil jij het nog een kans geven? Hier is de Lumiya app voor android tablets. Een 3d viewer voor de wereld van Second Life, en trouwens ook andere Sims va OpenSim client. Je kunt er gemakkelijk mee berichtjes ontvangen, lezen en versturen naar alle karakters waarmee je interacteert en hij laat je teleporten naar je favoriete locaties.

Verder kun je ook chatten mocht je interessante personages tegenkomen. Je kunt met objecten werken in de wereld, wat eerder toch wel een gemis was in de digitale wereld. Daarnaast kun je je goederen beheren vanuit de app zelf. Dus je hoeft niet meer in te loggen op PC.

VR op je tablet met second life

Wat wel nog leuk is en waarom het misschien nog een revival zou kunnen krijgen. De app werkt ook met de Google Cardboard voor een Virtual Reality ervaring en zou dus wel eens om die reden een comeback kunnen maken. Rondlopen in de virtuele steden en parken maakt het in VR natuurlijk wel weer een stuk interessanter en leuker om in deel te nemen. Wellicht dat dat er nog voor kan zorgen dat de SL community weer een nieuw leven wordt ingeblazen.

Zou jij weer deelnemen als je gemakkelijker mobiel kon deelnemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *