Het lievelingsspel van mijn kind is

februari 27, 2019 Discussion
Het lievelingsspel van mijn kids is

Ben je op zoek naar een cadeau voor je kleine? Met het huidige aanbod is het natuurlijk niet gemakkelijk een keuze te maken, wanneer je op zoek bent naar een apparaat waar jouw kind de leukste spellen op kan spelen.

Uiteraard zijn er meerdere apparaten die geschikt zijn voor je kind en het hangt dan ook van verschillende factoren af welke het beste is. Zo kan je op zoek zijn naar een spelcomputer waar je kleine urenlang plezier aan heeft of juist iets educatievers zodat hij of zij veel tijd kan besteden aan iets leerzaams.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is altijd een goede optie voor kinderen. Vooral als er meerdere kinderen zijn die het lekker continu tegen elkaar op willen nemen. Nintendo Switch zorgt voor veel speelplezier, ieder kind zal er heel erg blij mee zijn.

Er bestaan veel verschillende spellen voor de Switch voor alle leeftijden. Je hoeft je kind natuurlijk niet aan te moedigen om de hele dag te gamen, maar er zitten wel redelijk wat voordelen vast aan de Nintendo Switch.

Sociale ontwikkeling met Nintendo Switch

De Nintendo Switch is erg gericht op het sociale spel. Ouders vertellen vaak dat ze zich zorgen maken over het feit dat hun kinderen in hun eentje op een apparaat of computer spelen, wat niet bijdraagt aan het ontwikkelen van de sociale vaardigheden van het kind.

De Nintendo Switch is echter anders, dit systeem moedigt juist groepsspel aan. Er zijn spellen waar je met 2-4 tot zelfs 12 spelers tegelijk kunt spelen. Sociale spellen kunnen gespreksvaardigheden en samenwerking stimuleren.

Beter leren lezen en meer bewegen

Bij veel verschillende spellen op de Nintendo Switch moet je ook veel lezen om het te begrijpen. Dit stimuleert de leesvaardigheden in je kind.

Daarnaast zijn er ook spellen waarbij je je moet bewegen, bijvoorbeeld bij het uitoefenen van een sportspel. Je kleine hoeft niet noodzakelijk stil te zitten, hij of zij kan veel energie kwijt door zich te bewegen.

Het beste van de Nintendo Switch in vergelijking met andere consoles is dat hij ontzettend draagbaar is. Hij kan worden gekoppeld aan de televisie, maar ook zonder televisie kan je verder gaan op het apparaat waar en wanneer je maar wilt. Als ouder kun je ook ouderlijk toezicht instellen, wat natuurlijk een gerust gevoel geeft.

Leuke spellen geschikt voor kinderen voor de Nintendo Switch zijn bijvoorbeeld Mario Kart, Cave Story, Minecraft, Super Mario Odyssey, Fifa, Graceful Explosion Machine, Infinite Minigolf en meer.

Tablets

Een tablet is ook een zeer goede aanschaf voor je kind, dit cadeau is iets educatiever. Er zijn veel verschillende tablets in alle soorten en maten voor verschillende leeftijden.

Op tablets kan jij of je kind diverse apps en spellen downloaden die ook voor urenlang speelplezier zorgen. Veel apps en spellen zijn speciaal gemaakt voor educatieve doeleinden en er zijn er ondertussen ontzettend veel op de markt.

Tablets zijn er voor alle leeftijden, zo heb je tablets speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 5, van 5 tot 8, 10+ etc. Veel modellen zijn bestand tegen intensief gebruik en kunnen tegen een stootje.

Welke tablet koop ik?

Voor kinderen onder de 4 is de VTech Storio een aanrader. Een resistente tablet met veel geheugen om allerlei apps te downloaden. Je kleine zal zich niet vervelen en lang bezig zijn met de leukste spelletjes. Tegelijkertijd leert de kleine lezen, schrijven, aandachtig luisteren, concentreren, rekenen, creatief zijn, tekenen, foto’s maken en aanpassen en nog veel meer.

Daarnaast is er voor verschillende leeftijden de Amazon Fire. Een tablet die je als ouder persoonlijk in kan stellen voor de leeftijd van je kind. Is je kind 3 jaar dan kun je dat van tevoren laten weten. Als je kind boven de 10 is dan kun je dat ook instellen. Dit model heeft opties beschikbaar zoals duizenden verschillende boeken, apps, spellen, films, series en meer.

Andere kwaliteit tablets zijn Kurio tablets, Denver TAQ, iPads, Samsung Galaxy tablet en meer.

Op deze blog kun je meer lezen over diverse tablets en gadgets. Twijfel je bijvoorbeeld tussen de aanschaf van een Nintendo Switch of een tablet? Neem dan eens een kijkje op beste-kindertablet.nl om je bij deze keuze te helpen.

Playstation 4

De Playstation 4 is ook een uitstekende keuze, maar meer voor als je kind al wat ouder is, rond 12 jaar en ouder. De Playstation 4 heeft veel leuke opties en bevat de meest kwalitatieve spellen, ook voor kinderen.

De Playstation 4 is verkrijgbaar in verschillende versies en heeft verschillende mogelijkheden. Het heeft een van de beste resoluties, hoge potentie en een goede prijs. Leuke spellen voor kinderen zijn o.a. Minecraft, Rayman Legends, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Lego Worlds, Spyro Reignited Trilogy en meer.

Bordspellen

Heeft je kleine al een of meerdere game-consoles? Of ben je op zoek naar iets anders leuks en heb je liever niet dat je kind de hele dag achter een apparaat zit?

Er zijn tientallen interessante bordspellen die ook hartstikke leuk zijn zodat je lekker samen met je kinderen tegen elkaar kan spelen en een erg spannende beleving mee zal maken.

Bordspellen zijn niet ouderwets, er zijn veel moderne bordspellen die het uitzonderlijk goed doen en zorgen voor urenlang speelplezier. Aanraders zijn Boss Monster, King of Tokyo, Carcassonne, Gloom, Qwixx, Bang! Het dobbelspel, Liar’s Dice, Formula D, Coup, Codenames en Splendor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *