Netwerk EO Nederland

februari 23, 2017 83
steam vr op mac

Je hebt al verschillende hardware van steam en eerder hebben we al laten zien hoe je de beste steam vr brillen kunt gebruiken met Microsoft Windows. Nu een lijst van alle mogelijkheden.

Wat heb je allemaal tot je beschikking?

Steam Controller. Gamen op een nieuw niveau van nauwkeurigheid en controle. Compatibel met
duizenden Steam-spellen. Verder heeft hij twee trackpads, HD haptiek en gedeelde configuraties.

De Steam Controller is een innovatief invoerapparaat dat je in staat stelt om spellen te spelen uit alle genres, waaronder traditionele gamepadspellen en spellen die meestal met een muis en toetsenbord worden gespeeld. De controllers zijn draadloos en volledig te configureren.

Steam Link brengt al je pc-spellen naar je tv. Eenvoudig in te stellen, PLUG & PLAY met je thuisnetwerk. Tot wel
1080p in 60 FPS te streamen.

Met de Steam Link kunnen bestaande Steam-gamers het bereik van hun huidige gaming-installatie uitbreiden via hun thuisnetwerk. Sluit de Steam Link aan op een tv, verbind je Steam-pc of Steam Machine met je thuisnetwerk, en stream je spellen naar de Link in 1080p.

Steam Machines: Geniet van de spelervaring van Steam in één apparaat. 1000+ ondersteunde spellen. Een Steam
controller inbegrepen. Binnenshuis streamen.

Steam Machines zijn zelfstandige systemen die je laten genieten van de Steam-spelervaring in één apparaat, met de keuze uit een scala aan hardware-apparaten met een verscheidenheid aan prijsniveaus en configuraties. Selecteer een configuratie die het best past bij jouw wensen en kies uit duizenden Steam-spellen, door gebruikers gemaakte inhoud, en meer vanuit elke kamer in huis.

Steam hardware in verschillende prijsklasses

Alienware Steam Machine.
ZOTAC NEN Steam Machine
SteamVR
Ervaar 360° aan VR ter grootte van je kamer

Vandaag voegt u SteamVR Collectibles toe aan SteamVR Home – items van andere Steam titels die kunnen worden geopend en gebruikt in SteamVR Home. We hebben samengewerkt met een paar VR game ontwikkelaars om een ​​reeks items te maken met karakters en rekwisieten uit hun titels, en ze zien er geweldig uit. Deze eerste golf van Collectibles wordt beschikbaar gesteld aan spelers op basis van eigendom of speeltijd van de volgende titels:

 1.     Job Simulator
 2.     Fantastische Contraption
 3.     Space Pirate Trainer
 4.     Audioshield
 5.     De Galerij – Aflevering 1: Oproep van de Starseed
 6.     Arizona Sunshine
 7.     Voorwaarts
 8.     AirMech Command
 9.     Serious Sam: De laatste hoop
 10.     Hover Junkers
 11.     Het lab
 12.     Dota 2

We vinden Collectibles een leuke manier om spelers hun liefde voor een spel te tonen – of het nu gaat om hun kamer te verfraaien of door hun avatar te wijzigen. Deze eerste golf is pas het begin en we zijn enthousiast om te zien waar dit zal leiden.

Vandaag maken we SteamVR Home Beta publiekelijk beschikbaar. Elke SteamVR-gebruiker start nu in de nieuwe thuiservaring, met toegang tot meer interactieve, aanpasbare en sociale omgevingen. Zie deze aankondiging voor meer informatie over alle nieuwe functies.

In de afgelopen weken hebben we bugs, toegevoegde inhoud en extra functies aan SteamVR Home opgelost. We zijn nog steeds in Beta en we hebben nog steeds functies toegevoegd, maar we denken dat het klaar is voor de rest van de SteamVR-gemeenschap om toegang te krijgen tot de nieuwe thuisruimte. Zoals al onze producten is onze routekaart en de lijst met functies die u wilt toevoegen een mijl lang, en we zoeken feedback van onze klanten om te bepalen waar we verder aan moeten werken.

We hebben een aantal geweldige nieuwe items gezien die toegevoegd worden aan het SteamVR Workshop, evenals omgevingen die door Bestemmingen worden overgedragen. Als u inhoud heeft op Bestemmingen, volgt u deze handleiding om het naar SteamVR Home te brengen zodat uw avatars toegang hebben. Als u geïnteresseerd bent in het creëren van omgevingen voor SteamVR Home, dan hebben we daar ook guides voor.

Als u wilt toch de SteamVR Home Beta wilt verwijderen, ga naar Instellingen in het Dashboard (druk op de Systeem-knop en selecteer Instellingen) en schakel de SteamVR Home Beta uit.

Steam VR nu ook voor Mac

Als onderdeel van onze inspanningen om VR beschikbaar te stellen aan ontwikkelaars en spelers op zoveel mogelijk systemen, is SteamVR voor de Mac nu verkrijgbaar in bèta. De bèta komt in combinatie met het MacOS High Sierra-ontwikkelaar en hardwarenieuws van de 2017 Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple, waarmee VR op de Mac wordt geactiveerd.

SteamVR op de Mac biedt spelers dezelfde 360-graden ervaring als Windows en Linux varianten.

Aan de ontwikkelingszijde hebben we nauw samengewerkt met Epic en Unity om zo makkelijk mogelijk Mac-extensies van inhoud op deze motortechnologie te maken. Extensie gereedschappen voor die motoren, en anderen, zijn beschikbaar in het kader van deze bèta.

We hebben ook met Mozilla gewerkt om WebVR-ondersteuning in Firefox te bewerkstelligen, zodat MacOS-gebaseerde webontwikkelaars VR kunnen implementeren.

SteamVR gebruiken op uw Mac

Open Steam op uw bureaublad. Zoek SteamVR in uw bibliotheek onder Tools. Klik met de rechtermuisknop en ga naar Eigenschappen. Selecteer het tabblad Betas en kies SteamVR Beta uit de vervolgkeuzelijst

Om iets voor SteamVR op de Mac te maken

Voor meer informatie en toegang tot Unity’s updates voor SteamVR en macOS, ga hier
Meer informatie over de huidige WWDC demo en Unreal Engine ondersteuning voor SteamVR op Mac hier
Instructies voor het installeren van Firefox- en WebVR-samples vindt u hier
Download hier de nieuwste OpenVR Software Development Kit (SDK)

Maak kennis met SteamVR, een 360° VR-ervaring op kamerformaat met uitgebreide mogelijkheden. De Vive, die op de markt wordt gebracht in samenwerking met HTC, is een hoogwaardig VR-systeem met een headset, twee eenhandige controllers en twee basisstations die alles volgen in dezelfde absolute ruimte. Ervaar VR van hoge kwaliteit gecombineerd met alles wat je leuk vindt aan Steam.

Meer informatie vind je op de awesome steam VR pagina van steam zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *