Brusselse politie online

februari 23, 2017 179
second life politie met afterpay
Het Brusselse parket heeft speurders van de Federal Computer Crime Unit gevraagd te gaan patrouilleren op Second Life. In de virtuele wereld van het computerspelletje werd onlangs een personage ’verkracht’.

Naar aanleiding van die virtuele verkrachting opende de Brusselse gerechtelijke politie een dossier. ,,Het is de bedoeling na te gaan of er strafbare feiten zijn gepleegd”, klinkt het bij de federale politie. Ook het parket werd gealarmeerd. Op de zedensectie startte substituut Verlinden een informatieonderzoek naar de feiten.

Dat schrijft De Morgen. In de virtuele wereld van het computerspelletje werd onlangs een personage ‘verkracht’. Naar aanleiding van die virtuele verkrachting opende de Brusselse gerechtelijke politie een dossier. “Het is de bedoeling na te gaan of er strafbare feiten zijn gepleegd”, klinkt het bij de federale politie. Ook het parket werd gealarmeerd. Op de zedensectie startte substituut Verlinden een informatieonderzoek naar de feiten.

Het is al vreemd genoeg dat steeds meer winkels online zichtbaar zijn. Dit doet ze vaak toch nog een tweede maal denken of het allemaal wel zo verstandig is om te doen. Niet iedereen heeft positieve ervaringen met online shoppen en zichtbaar zijn, en dit bewijst het eens te meer.

Net als in de fysieke wereld heb je ook online veel shops zitten, die kun je in een virtuele wereld benaderen of via hun website op je tablet om een aankoop te gaan doen. Dat kan vaak direct met je creditcard of met ideal of paypal. We adviseren dan wel om voorzichtig te zijn met je betaling en of je de partij vertrouwd. Het is namelijk soms onveilig om op deze manier online aankopen te doen wanneer je de partij nog niet kent.

Een alternatief zou dan kunnen zijn om via de diensten van Afterpay te kiezen voor achteraf te betalen. Dat is dan de veiligste optie om je online transacties en betalingsverkeer af te handelen. Mocht je het dan toch niet helemaal vertrouwen, dan kun je ook altijd nog bij Afterpay aan de bel trekken om tussenbeide te komen voor een oplossing.

Net als in het echt winkelen

Second Life biedt net als in het echt de mogelijkheid om in een shopping mall te winkelen. Je kunt hier dan vervolgens kleding aanpassen, kijken of er leuke meubels bij zijn gekomen voor je virtuele appartement en je kunt er ook socializen en eten. Net als in de werkelijkheid uiteraard. Je moet hard werken om ook aan je virtuele dollars te komen en dan is het leuk als je ze aan iets leuks uit kunt geven.

De wereld kan je alles bieden, maar wees op je hoede zoals de politie al aangeeft voor mogelijk onheil op de loer, en je kunt niet alles maken, het zou zomaar eens in het echt ook strafbaar kunnen zijn.

De beste plekken die je kunt inzetten om je te onderscheiden zijn tegenwoordig de mogelijkheden van de virtual reality wereld. Daar liggen nog kansen die tot op heden niemand nog heeft gegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *